sa aruncam in sfera ocultului realizari muzicale de exceptie, doar pentru ca identificam o sincopa sau o disonanta.

hmmmm.de unde stia domnisoara cu ochelari ca in melodie va urma "me gusta marihuana, me gusta camelar" cand in bucatica care pe care au ascultat-o nu aparaea aceasta parte?
si apoi, de ce nu a tradus toata melodia?acolo erau si fragmente superbe.

aici totul tine de ceea ce vrei sa demonstrezi.
eu nu neg veninul din majoritatea acestor genuri de muzica, insa a exagera este specialitatea adventistului.

frustrare sexuala la nivel general-mai bine ati teoretiza altceva, intr-un alt domeniu, pt ca in domeniul asta nu sunteti in masura,nu aveti calificarea necesara.PASTOR nu este egal cu CRITIC MUZICAL,si nici cu MUZICOLOG.Opriti aberatia!!!
pai domnisoara cu ochelari a ascultat inainte cantecul, sa fie bine informata pentru seminar ;)
iar pt tradus melodia nu numai ca nu era timp, dar nu este nevoie sa manaci toata portocala, ca de-abi la sfarsit sa-ti dai seama ca e rea, nu? nu stiu daca m-am facut intaleasa..
Lucian Cristescu este un muzician. Dansul a absolvit conservatorul si a "profesat" ca violonist in diferite orchestre. Deci ma gandesc ca are o oarecare idee despre ce-i muzica si cu ce se mananca.Pe de alta parte este si pastor si poate aborda subiectul si din perspectiva unui crestin.
Nu cred ca seminarul are pretentia de a face critica muzicala in sensul tehnic al cuvantului, ci mai degraba o abordare care analizeaza mai multe aspecte ale subiectului.
Daca cineva are o alte parere sau informatii noi/contrare - este invitat sa le posteze.
Adevarul este intotdeauna greu de primit.Ba inca parca este normal sa-i gasim scuze(doar suntem firesti).Dumnezeu ne indeamna:Iacob3.17-cautati intelepciunea in toate lucrurile si lasati-va coplesiti de Duhul Sfant.Felicitari,sincere,frate Cristescu si doresc ca numele Domnului sa fie proslavit.
jajaja.domnisoara cu ochelari nu trebuia sa asculte melodia, caci reghetonul a fost prezentat de o domnisoara cu numele andrea.deci...te-am prins.jajajja.
apoi, ca ti-ai dat seama ce urma sa zica in melodie...asta-i poanta faina.
Chiar daca reggae a fost prezentat de Andrea, domnisoara cu ochelari a fost cea care a pregatit subiectul...inclusiv audientele. Cu toate astea, nu as putea garanta ca nu stia piesa dinainte:)
oameni buni se vede clar ca omul stie despre ce vorbeste. sincer, nu imi prea place de lucian cristescu dar acest seminar este super. omul a facut conservatorul si chiar a fost asistent universitar la cons, deci daca nu stiti... nu comentati; omul mananca muzica pe paine.
ca seminarul e cam complicat pentru necunoscatorii de muzica (adica doar cei care asculta, dar care nu o inteleg) asa este. deci studiati si veti avea aceasi impresie ca si el
GOD LOVES US!
Nu e nici o indoiala ca Lucian Cristescu stie ce spune cand vorbeste de muzica. Problema apare atunci cand incearca sa defineasca niste limite pentru ceea ce "e voie" si "nu e voie" sa ascultam. Daca exista intr-adevar o directie "buna" in ce priveste muzica crestina adventista, sau mai corect pe care e sanatos sa o asculte adventistii, atunci de ce reprezentanti de marca ai Institutiei Bisericii, (nu dau nume) unii chiar fosti presedinti de uniune, au initiative in ce priveste muzica gospel, invitand artisti americani in Romania, sau saluta astfel de initiative prin prezenta la concerte (vezi Heritage Singers, de neacceptat pentru L. Cristescu). Sa fie L. Cristescu ultimul aparator al muzicii bune pentru ca e singurul care intelege fenomenul? De ce formatii gen Heritage SIngers sunt invitate constant la Adunarile Conferintei Generale si in bisericile SDA din America sau exista principii muzicale adventiste strict romanesti? De ce avem in cartea de imnuri meldoii care acum 20 de ani erau de neacceptat, doar autorii recenziei sunt aceiasi? Sau poate principiile nu rezista testului timpului? De ce sunt aproape inexistente creatiile adventiste romanesti, sau poate nu stim cat de mult am imprumutat de la baptisti, metodisti, luterani, folclor etc? Sunt intrebari la care daca nu aveti raspuns sau nu ati avut curaj sa le prezentati in cadrul seminarului, totusi au nevoie de un raspuns.
Nu sunt de religie adventist..in schimb parintii mei sunt..
Mi-a placut f mult seminarul:)
....Liderii cultului.. sau nah in fine adventist ..is cam multe de spus in legatura cu ei ..eu personal n'o sa condamn pe cei care sunt adventisti..nu toti ...dar cat despre doctrina adventista ii gresita din multe puncte de vedere mai ales ale bibliei ...ar trebui sa studiati...problema e k multi lideri stiu asta ...si cei mai multi pastori si membri nu stiu si sunt manipulati ...ar fi interesant sa studiati istoria miscarii adventiste si mai ales viata asa zisei profetese care a pus bazele si anume Ellen G White ...ati afla multe chestii care v'ar lumina in privinta unor aspecte ..peace!
Jazz-ul... in ochii lui Dumnezeu nu este muzica, ci este ritmul in care pacatosii traiesc viata.

Urasc jazz-ul, nu imi place sub nicio forma... dar cum poti sa afirmi "jazz-ul este ritmul in care pacatosii traiesc viata"? Da' de unde stii tu Kasia ce reprezinta jazz-ul in ochii lui Dumnezeu? Ai vorbit tu cu el? Scrie in biblie?. Aaa...Dumnezeul ala care in Deuteronom spune ca ne pune la incercare sa vedem daca-l iubim cu adevarat numai si numai pe el? Pai el habar n-ar ce gandim noi (ca doar ne pune la incercare sa se convinga, nu? Asa scrie in biblie)...
Acelasi Dumnezeu care in Geneza 1:2 (parca) a spus "sa fie lumina si lumina a fost" iar in Geneza 1:14 (parca) a facut luminatorii?

Adica totusi, hai sa nu mai facem pe robotii si sa gandim si noi ca niste oameni rationali!
Voi ori traiti dupa biblie, ori dupa logica voastra? Daca traiti dupa biblie asa cum sustineti - ramaneti in sfera ei.
Studiati ce inseamna frecventa pentru creier si dupa aceea sa asociati un anume gen muzical cu pacatul (ma doare mintea).
Puteti sa studiati si cum frecventa pamantului care a crescut de la 7.8Hz la 12Hz ne-a afectat pe noi toti - dovada clara fiind tehnologia - computere, telefonie mobila, etc, etc. Ar trebui sa ziceti "mersi"... ca doar ati avut calculatoare sa realizati seminarul computerizat si nu ati stat sa decupati poze din ziare afisandu-le pe un panou de pluta!Iar asta se datoreaza frecventei ce ne-a afectat pe noi - am evoluat!!!
Cum pe voi muzica crestina va calmeaza, va da o stare de bucurie - se aplica si ptr. cei care asculta jazz. Cant la chitara de 17 ani si am tupa de Metal (heavy/black/deah) iar basistul asculta mult jazz.Sta intins pe pat si asculta continuu jazz - il calmeaza!!!
Iar mie rock-ul imi da o stare de bucurie, ma scoate din rutina mea zilnica!
Unde e pacatul? De cand este pacat sa te simti bine, relaxat?

Voi sunteti aia care mergeti sa propavaduiti evanghelia si in gaura de sarpe. La sarmanii oameni care sunt complet izolati si abea isi traiesc viata de pe o zi pe alta.
Ei nu au auzit niciodata de Dumnezeu - iar cum spune biblia, ei nu vor fi judecati.
La ce mergeti voi sa le spuneti de Dumnezeu? Ca in ziua judecatii "Al' de Sus" sa spuna "Eu v-am vestit cuvantul Meu dar nu l-ati ascultat?". Penibil!

P.S. am fost crestin dupa evanghelie!

NU MUZICA NE AFECTEAZA! NU NOTELE MUZICALE! Ci frecventa acestora ce depinde de intensitate, si amplitudine! Corect din punct de vedere muzical, se vede experienta, dar se vorbeste prostii pentru ca omul nu are cunostinte de fizica/electronica.
Pana si cand cineva tipa brusc langa tine, se modifica totul incepand de la circulatia sangelui pana la functionarea creierului (panica). Acelasi lucru si la muzica - pasajele neasteptate ne provoaca anumite stari. Se numesc frecvente de diferite amplitudini (Hz, KHz si intensitate in dB).Daca asculti o melodie de foarte multe ori pana o inveti, nu mai are niciun efect asupra creierului!
Nu e valabilce spune omu' in seminar. Nu are habar de fizica/electronica!

O productie www.crestin.org si www.adventist.at

free hit counters